dimecres, 14 de setembre del 2011

L’Onze més massiu dels darrers anys en defensa dels drets nacionals i socials

Desenes de milers de persones van participar a Barcelona dels actes de la Diada més massiva dels darrers anys. Més de 10.000 persones van participar de la manifestació en defensa dels drets socials i nacionals dels Països Catalans convocada per l’esquerra independentista.

Un matí farcit d’actes va servir per omplir la diada de memòria i de lluita. Al matí, un acte convocat pel jovent va servir per recordar el lluitador Gustau Muñoz, abatut pels trets de la policia espanyola l’Onze de Setembre de 1978, ara ja fa 33 anys. Seguidament, una manifestació va recórrer el centre de Barcelona per denunciar les retallades socials i nacionals impulsades pel PSOE a l’estat, per CiU, amb el suport del PP, al Principat, i pel PP a la resta dels Països Catalans. La Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista i Maulets van explicar els avenços en el seu procés d’unitat. I una nova manifestació va reivindicar els drets dels catalans i catalanes empresonades per la seva lluita internacionalista.

La manifestació de la tarda, convocada per les organitzacions de l’esquerra independentista i la CUP, va ser un clam pels drets socials i nacionals dels Països Catalans, i va culminar amb un acte polític al Passeig del Born, on Anna Gabriel, en nom de la CUP va anunciar el compromís de treballar per esdevenir “la força popular, d’esquerres, de base i radicalment democràtica que aglutini la voluntat independentista de tot un poble”. En el seu parlament, Josep Villarroya, d’Endavant, va cridar a defensar la unitat dels Països Catalans, i “a organitzar-nos i lluitar per la independència i el socialisme, i per l’enderrocament del patriarcat”.

Membres d’Obrint Pas van interpretar una sentida Muixeranga, abans que Pau Alabajos i Meritxell Gené van cantar la Internacional i els Segadors, després que uns encaputxats cremessin a l’escenari un retrat del rei i unes banderes espanyola i francesa.

Discurs de la CUP a Barcelona
Crònica de l'11-S a llibertat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada