dimecres, 18 de gener de 2012

Accions per uns transports públics al servei de les classes populars!

El transport públic és un dret, no un privilegi. No a les pujades de preus !

Aquest any tot i la situació de crisi i la baixada general del poder adquisitiu de la majoria de la població, les tarifes del transport públic han tornat a pujar. La T-10 i el bitllet senzill tenen un preu de 9.25 i 2 euros respectivament, les tarifes més altes de tot l’Estat.

Denunciem, a més a més, l’ús de diner públic per finançar empreses privades que donen servei de transport (TRAM Baix i Besòs, Bicing, etc.), mentre les seves Direccions segueixen traient beneficis econòmics.
Per tot això, exigim als responsables polítics de TMB, l' AMB, i l'ATM (PSC, CIU, PP, EUiA i ERC) una sèrie de mesures que garanteixin un accés digne a aquest servei bàsic:

* Gratuïtat per a persones en situació d'atur o pobresa.
* Tarificació social per a persones jubilades, estudiants i infants
* Que els preus del transport no augmentin, sota cap circumstància, per sobre de l'IPC
* Recuperació per a la gestió pública del TRAM (Baix i Besòs) i del servei de Bicing.
* Tornada al servei prestat de Metro i Bus que hi havia abans de les retallades.
* Cap acomiadament ni disminució salarial i laboral als treballadors i treballadores.

Davant els criteris empresarials, defensem els drets socials i laborals!

* Descarregar cartell de la campanya.
http://www.endavant.org/images/cartell%20trias50x70.gif

* Descarregar full de mà de la campanya.
http://www.endavant.org/images/octavetatransports.gif

El passat dilluns 16 de gener seguint la consigna de l'Esquerra Independentista del Barcelonès (formada per Endavant (OSAN), CAJEI, CUP, Maulets, SEPC i la COS), diverses assemblees locals de l'Esquerra Independentista de les Corts, Gràcia, l’Eixample, Sants, Sant Andreu, Clot i el Poblenou van realitzar diverses accions a diferents parades de metro de Barcelona reclamant uns TRANSPORTS PÚBLICS AL SERVEI DE LES CLASSES POPULARS I EN CONTRA DE LA PUJADA DE PREUS. I exigint un seguit de reivindicacions:

* Gratuïtat per a persones en situació d'atur o pobresa.
* Tarificació social per a persones jubilades, estudiants i infants
* Que els preus del transport no augmentin, sota cap circumstància, per sobre de l'IPC
* Recuperació per a la gestió pública del TRAM (Baix i Besòs) i del servei de Bicing.
* Tornada al servei prestat de Metro i bus que hi havia abans de les retallades.
* Cap acomiadament i reducció salarial i laboral als treballadors i treballadores de TMB.Sant Andreu
Endavant (OSAN), CAJEI i la CUP van fer una acció de denúncia a la parada de metro de Sant Andreu. Durant prop de mitja hora, es van repartir un centenar de fulls de mà que denuncien l'augment del preu del transport públic (especialment elevat aquest 2012), mentre se'n reivindica una concepció al servei de les classes populars, que són les que més el necessiten i més perjudicades en surten amb cada augment.

Al marge dels fulls de mà, les membres de l'Esquerra Indepentista de Sant Andreu també van desplegar una pancarta on es criticava l'actitud de l'actual alcalde, Xavier Trias (CiU), i es feia una crida a la ciutadania a no pagar el bitllet com a reivindicació i denúncia contra els preus abusius. "Cola't", s'hi podia llegir ben gran, i molta gent ho va fer quan una porta fou bloquejada permetent que la gent entrés al metro sense pagar.

No debades, la gent acollia la iniciativa amb simpatia quan no directament l'aplaudia. Foren nombroses les persones qui aprofitaven aquell moment per queixar-se per l'augment dels preus, mentre afirmaven que, certament, s'havia de fer quelcom per denunciar-ho.

L'acció va transcórrer sense cap mena d'incident, ja que des d'un principi, la treballadora de TMB que hi havia al vestíbul només es va dirigir a les activistes per demanar que no tiressin els fulls de mà al terra, afegint, segons va dir, que ella ja la matí havia participat d'alguna reivindicació en motiu de les seves condicions laborals. Cap al final, va aparèixer un agent de seguretat que es va limitar a informar que, suposadament, allò no es podia fer. Les activistes de l'EI de Sant Andreu van marxar voluntàriament al finalitzar l’acció de protesta.


Sants
Les organitzacions de l'Esquerra Independentista de Sants van eixir dilluns al matí al carrer per la pujada de taxes del transport públic, l'acció va consistir en repartir fulls de mà, penjar dos pancartes en dos eixides de metro i posar facilitats als usuaris per a que poguessin colar-se per denunciar el preu abusiu de 9.25 euros per una T-10.


Gràcia
Una desena de militants de l’Esquerra Independentista van obrir les portes de la parada de metro de Fontana i van repartir desenes de fulls de mà a totes les persones que es disposaven a agafar aquest servei públic.


Mira també:

http://www.endavant.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1324&Itemid=33

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada