dilluns, 19 de desembre de 2011

El “poder adult” i la resistència juvenil: 10 conclusions

El passat dissabte ens vàrem aplegar més d’una vintena de persones al Casal Popular “la Forja del Clot” per reflexionar i debatre en torn al que des de les Assemblees de Joves coordinades amb la CAJEI anomenem “poder adult”, què és, com s’exerceix, com resistir, com combatre’l… A continuació exposem deu conclusions que es van poder extreure de l’acte:

1. Analitzar la identitat juvenil o les dominacions del jovent (a diferència de les de classe, gènere o nacional) parteix d’una complexitat particular, és l’única identitat inherentment no-permanent en el temps.
2. La joventut no l’hem d’entendre com una etapa transitòria que viu tothom individualment, de la innocència infantil a la maduresa adulta. La joventut s’ha de comprendre com un col·lectiu generacional diferenciat per les seves característiques pròpies.
3.
La joventut és l’etapa compartida per tot el jovent en la que es barallen les autonomies i independències vitals: materials (ocupació, habitatge, sou) com simbòliques (projectes i formes d’entendre la vida i les relacions que ens envolten, tant econòmiques, polítiques com sexuals).
[...]

Continuar llegint a: http://www.jovespoblenou.cat/?p=989

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada