dimarts, 18 de setembre del 2012

Mobilitzacions de l'11 de setembre

Barcelona

Fidel a la seva tradició, l’esquerra independentista va convocar una manifestació pròpia que va sortir a les 17h de la plaça d’Urquinaona. Sota el lema “Ni pacte fiscal, ni pacte social. Independència, socialisme, Països Catalans”, unes 15.000 persones van marxar en direcció al passeig del Born on va acabar la manifestació. Va ser la manifestació de l’esquerra independentista més concorreguda en molt de temps. Durant el recorregut es va recordar la unitat territorial i la necessitat de fer confluir la lluita per la llibertat nacional amb la lluita pels drets socials. Així mateix, una bandera espanyola i una altra de l’UE van ser cremades al llarg de la manifestació. La marxa va ser encapçalada per destacats militants de l’esquerra independentista, com regidors de la Candidatura d’Unitat Popular de nombroses localitats.
A l’acte polític van participar Marcel Pich, de l’esquerra independentista de Mallorca, així com membres d’Arran, que van aprofitar per presentar la nova organització juvenil, Xavier Monge, de la CUP va fer el darrer parlament, i l’acte es va acabar amb el cant dels segadors.
Actes durant tot el dia
Durant tot el matí, l’esquerra independentista de Barcelona es va establir al Fossar de les Moreres amb parades de material i diversos actes polítics. Entre ells, l’organització juvenil Arran va fer una primera presentació pública. Prèviament, però, desenes d’independentistes van rendir homenatge a Gustau Muñoz i als lluitadors morts en combat.

 

Manifestació a Lleida

Unes 600 persones van manifestar-se pels carrers de la ciutat seguint la convocatòria de CUP i Arran, que eixia a les 12h de la plaça de la Paeria. Els organitzadors van valorar molt positivament l’assistència que ha sigut superior a altres anys. Durant la manifestació es va fer la tradicional parada al convent del Roser per retre homenatge als màrtirs de 1707. En acabar la manifestació, l’acte polític va servir per presentar la nova organització Arran a les comarques de Ponent. L’acte va comptar amb actuacions de cultura popular.

 

Manifestació a Girona

Aquest any, a la ciutat de Girona, la tradicional manifestació de l’esquerra independentista organitzada per la CUP i Arran es va celebrar al matí. A primera hora del matí, és van instal·lar a la Plaça del Vi les paradetes de material de diverses entitats i organitzacions independentistes; com la CUP i Arran. Abans de la marxa es va realitzar la cantada dels segadors a la plaça del Vi i membres d’Arran van penjar l’estelada a l’ajuntament. Tot seguit, la manifestació que va transcorre pels principals carrers del centre de la ciutat, va aplegar unes 10.000 persones convertint-se en la manifestació independentista més gran de la història.
Finalment, un altre cop a la Plaça del Vi, es van realitzar els parlaments polític, primer el de la CUP i, finalment, el membre d’Arran Girona, Enric Stern, va llegir el manifest de la nova organització juvenil.

 

Manifestacions a Tarragona i Reus

Un total de 34 entitats, associacions i col·lectius van convocar per tercer any consecutiu els actes populars de la Diada Nacional a la ciutat de Tarragona. Mostres de cultura popular, cercavila, fira d’entitats, parlaments, cant coral i el dinar popular van oplir la jornada participativa de la ciutat
Per tercer any consecutiu, la Coordinadora 11 de setembre Tarragona va convocar tot d’actes al llarg del matí a la ciutat de Tarragona; centenars de persones van concorrer els carrers de la Part Alta de la ciutat. L’acte va ser convocat per entitats i col·lectius molt diversos: organitzacions independentistes, agrupaments escoltes, entitats en defensa de la llengua i colles de cultura popular entre elles Arran, la nova organització juvenil de l’Esquerra Independentista.
El motiu de la celebració d’aquests actes populars i participatius va nèixer del neguit d’un seguit de col·lectius i entitats que veien la necessitat de celebrar i reivindicar la Diada Nacional a la ciutat de Tarragona, veient que a nivell institucional ni social es feia res. Els actes han anat creixent any rere any, i cada vegada han tingut una millor acollida per part de la ciutadania. La jornada va començar amb la mostra de cultura popular i la cercavila pels carrers de la Part Alta, amb la Vibrieta de Tarragona, els Diables Foc i Gresca, el Ball Petit d’en Serrallonga, els Gegants del Casc Antic i Voltants, els grallers i gralleres Fot-li canya!, els gegants del Serrallo, els Gegants del Passeig Torroja i el grup jove de sacaires; seguidament, hi va haver els parlaments de Minyons Escoltes i Guies, l’Assemblea Docent de Tarragona i la campanya A Mallorca en Català!; seguidament hi ha hagut la jornada castellera al Pla de la Seu i el punt i final el va posar el dinar popular, amb un centenar de persones assistents.
A la ciutat de Reus, una manifestació històrica ha omplert els seus carrers durant la manifestació de la Diada Nacional: 4000 persones han sortit al carrer.
La manifestació convocada per l’Esquerra Independentista del Camp va comptar amb una participació extraordinària: unes 4000 persones van respondre a la convocatòria que les organitzacions independentistes havien realitzat a la ciutat de Reus
Sota el lema unitari “Ni pacte fiscal, ni pacte social. Independència, Socialisme, Països Catalans”, 4000 persones van concórrer els carrers de Reus, cridades per les organitzacions i col·lectius de l’Esquerra Independentista del Camp. La manifestació, que va sortir del Mercat Central, va recorrer els carrers de Reus sota lemes que cridaven la independència dels Països Catalans i va finalitzar a la plaça del teatre, on hi va haver les intervencions; primerament es van exposar les properes convocatòries i mobilitzacions del sector educatiu, i posteriorment es va donar pas als parlaments: el d’Arran i el manifest unitari de l’esquerra independentista.

Visca la Terra!

extret de arran.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada