dijous, 31 de maig del 2012

Un miler de persones exigeixen el tancament del local "nazi" al Clot

Aquest matí, gairebé un miler de persones s'han manifestat  pel barri del Clot per reclamar el tancament del centre social d'ideologia neofeixista 'Tramuntana', ubicat al carrer de la Independència, 333, de Barcelona. La manifestació havi estat convocada per la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) de Sant Martí, amb el suport de SOS Racisme, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i un centenar d'organitzacions i entitats veïnals

Els únics moments de tensió han estat quan els manifestants ha creuat el carrer de la Independència i han cridat consignes antifeixistes dirigint-se al local 'Tramuntana', a una illa de distància i protegit per desenes d'agents i vuit furgonetes dels Mossos.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, va recordar fa uns dies que la procedència d'aquests grups i les seves clares connexions amb organitzacions feixistes italianes com Casa Pound. S’ha advertit del perill de permetre que es concentrin feixistes en un centre com aquest. Segons el representant d’UCFR: “Un nazi sol a casa despotricant al sofà és només un perill per al seu televisor. Si en un centre com aquest s’ajunten 15 o 20 nazis, s’emborratxen, i baixen al carrer com a manada, es converteixen en un greu perill per a les persones.”

Dues detencions
Al final de la manifestació, els Mossos d'Esquadra han una vintena d'identificacions i han detingut dues persones, segons diversos mitjans de comunicació. Els destinguts han estat traslladats a la comissaria de les Corts. Un d'ells militant de la CAJEI que ha estat posat en llibertat amb càrrecs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada